22.5 C
Bosanska Krupa
Petak, 18 Juna, 2021

Ambasadorica Toudic: Nastaviti saradnju sa Centrom za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH

Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic posjetila je Centar za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH.

Tom prilikom je direktor Centra Arben Murtezić upoznao ambasadoricu s radom i programskim ciljevima Centra, kao i planovima za nastavak uspješne saradnje, o čemu svjedoče dva uspješno provedena sporazuma o saradnji kao i veliki broj nosilaca pravosudnih funkcija u BiH koji su uz pomoć francuske ambasade obučeni za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalne trgovine umjetninama.

Murtezić je istakao da će Centar nastaviti s doprinosom jačanju vladavine prava i uz pomoć partnera raditi na povećanju kvalitete obuka.

– Centar se brzo prilagodio uslovima rada u vrijeme pandemije, ali već pravimo planove za normalan rad o kojima smo danas upoznali naše goste – rekao je on.

Ambasadorica Toudic pozdravlja francusko ulaganje u borbu protiv organiziranog kriminala u Bosni i Hercegovini i na zapadnom Balkanu jer, kako je kazala, koristi svima.

– Pozdravljam odličnu saradnju koja se na ovom polju već održava sa Centrom za edukaciju sudija i tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine – istakla je Toudic.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci