Formiranje Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH omogućava izabranim zvaničnicima da se fokusiraju na zahtjevni plan reformi koji odmah treba početi rješavati, saopćeno je u srijedu iz Ambasade SAD u BiH.

U saopćenju se navodi da građani BiH očekuju stvarni napredak u raznim oblastima, uključujući otvaranje novih radnih mjesta, vladavinu zakona, borbu protiv korupcije i napredak ka članstvu u euroatlantskim institucijama. Sada je pravi trenutak za vlasti BiH da počnu raditi na nizu izazova i prioriteta s kojima se suočava ova zemlja, poručuju iz Ambasade SAD.

– Novi pristup EU pruža BiH priliku koja se ne smije propustiti. Radujemo se da nastavimo pružati podršku težnjama BiH ka članstvu u evropskim i evro-atlantskim integracijama, zajedno sa našim evropskim i drugim međunarodnim partnerima, napominje se u saopštenju.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u utorak je potvrdio imenovanje novog saziva Vijeća ministara, a Predstavnički dom Parlamenta FBiH je potvrdio imenovanje federalne Vlade, čime je okončan proces formiranja vlasti na nivou BiH i FBiH.

KOMENTARI:
Loading...