8.1 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 28 Februara, 2021

Almiru Čehajiću Batku ukinute sve mjere zabrane

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je produženje mjera zabrane za Almira Čehajića Batka, no Kantonalni sud u Sarajevu je odbio taj prijedlog, te ukinuo sve mjere zabrane, potvrdio je za N1 portal advokat Omar Mehmedbašić.

Mjere zabrane koje su mi bile ranije određene, ukinute su, a to su zabrana napuštanja mjesta boravka, putovanja, poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti, posjećivanja određenih mjesta i sastajanja s određenim osobama.

Čehajić je, podsjećamo, proveo mjesec dana u pritvoru zbog sumnje da je zloupotrebom položaja i pranjem novca stekao nezakonitu korist u iznosu većem od pola miliona maraka. Prijave je podnijelo sedam pacijenata koji su u programu ‘Otvorene mreže’ za kadeverične transplantacije.

Priveden je u okviru akcije kodnog naziva “Network”, a tada su izvršeni pretresi na četiri lokacije i izuzeta je određena dokumentacija.

Na jednom od ročišta Čehajić je rekao da “nigdje ne bježi te da je spreman da brani svoju čast, kao da ni za 58 godina života nikad ovako nešto nije doživio.”

Autor: N1

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci