Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko Švabo obratio se putem društvene mreže Facebook svojim, kako ih naziva, “prijateljima” koji od njega u posljednjih mjesec dana traže da im “sredi” brisanje saobraćajnih i ostalih kazni koje su počinili.

Njegovu poruku prenosimo u cjelosti.

“Poštovani,

U posljednjih nešto više od mjesec dana koliko sam na poziciji Ministra MUP- KS, dobio sam nekoliko poziva i poruka od “prijatelja” da im urgiram i pomognem kod svojih kolega, jer su zaustavljeni zbog: prekoračenja brzine, prolaska kroz crveno, vožnje u alkoholiziranom stanju i izuzetno drskog ponašanja.

Pomogao sam im!!!

Dobiće najveće moguće kazne za ono sto su uradili, hirurški ih odstranjujem sa liste svojih Facebook ali i realnih prijatelja.

Oni koji me zovu zbog ovakvih stvari, u mom životu nemaju mjesta i ne smatram ih svoj prijateljima već ih tretiram kao prijetnju našem društvu.

Ovu poruku postavljam iz jednog prostog razloga, a to je, da se iskreno nadam da poruke ovoga tipa više neće stizati na moju adresu, jer moja reakcija će uvijek biti ista…

S poštovanjem”, stoji u obraćanju Ismira Juske putem Facebook.

juskova-poruka-na-facebooku

Printskrin poruke Ismira Juske na Facebooku

 

KOMENTARI:
Loading...