Menu
RED Computers d.o.o.

Od sutra isplata penzija za decembar

Isplata penzija za decembar počinje 7. januara, odlučeno je ranije na 21. redovnoj sjednici Upravnog odbora FZ PIO/MIO.

Penzioneri od utorka mogu očekivati poštare i uplate“, potvrdio je to za medije Zijad Krnjić, direktor Zavoda penzionog i invalidskog osiguranja.

Penzije ostvarene na temelju Zakona o PIO-u bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1, 73, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Najniža penzija iznosi 310 maraka, zajamčena 414, a najviša 2.071 konvertibilnu marku.

Penzioneri su, nažalost, u našoj zemlji socijalno ugrožena kategorija, jer penzije često kasne, a i kada dođu, s tim iznosom jedva uspijevaju spojiti kraj s krajem. Najviše novca izdvajaju za režije i lijekove. Kažu da pola svoje penzije moraju izdvojiti na lijekove, jer njihove godine to zahtijevaju.

Penzioneri se nadaju da će u ovoj godini doći do povećanja penzija, što im je nužno potrebno, a i zakonska je obaveza, ali će sve ipak ovisiti o prilivu sredstava.

 

Dodaj komentar na članak:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Krupljani.BA! Zbog velikog broja komentara portal nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
back to top