Menu
RED Computers d.o.o.

VIDEO: Žena snajperista u Siriji

Snajperista Merve Kayla, koja se kao jedna od rijetkih žena bori na strani Oslobodilačke sirijske vojske u Siriji, kaže da je ranije bila ratna reporterka i da je stigla u Halep kako bi obavljala taj posao.

Kamere agencije Anadolija (AA) uspjele su snimiti Merve Kaylu, koja je prvo radila kao novinarka za Oslobodilačku vojsku Sirije.

Ona kaže da je fotografisala sukobe iz prvih redova te da je tada izgubila strah ili osjećaj za opasnost.

Kayla priznaje da je imala "talenat" za rukovanje oružjem.

"Stalno se povećavao broj sukoba u Halepu. Ja sam odlučila ratovati sa Oslobodilačkom vojskom Sirije protiv sirijskih vlasti kako bih odbranila svoju zemlju. Pripadnici Oslobodilačke vojske Sirije prvo nisu bili za tu opciju, ali ja sam bila uporna. Poznavala sam ratne tehnike, kako se približiti i uništiti neprijatelje. Kako sam bila uporna, pripadnici vojske su me naučili dodatnim detaljima, tako da sam bila uspješna kada sam izašla na ratni teren", pojasnila je ona.

Ona je naglasila da je izgubila velik broj članova porodice, dodavši da nije mogla samo sjediti kod kuće, ne radeći ništa.

"Mogla sam i ja kao druge žene sjediti kod kuće i brinuti se o kući, pričati o nepotrebnim stvarima i tako dalje. Ali, nisam stvarno mogla gledati na televiziji da nedužni ljudi umiru svaki dan. Tako sam i odlučila ratovati. Kako sam dobar snajperista, borim se protiv snajperista sirijske vojske", rekla je Merve Kayla.

Dodaj komentar na članak:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Krupljani.BA! Zbog velikog broja komentara portal nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
back to top